Naša zgodba

Naša zgodba

Vina Avos so del naše družine Kocuvan, ki se na svoji vinogradniški kmetiji v Sovjaku vsakodnevno trudimo za naravi prijazno pridelavo kakovostnih vin. Z znanjem,  modernimi pristopi in tehnologijo smo usmerjeni v pridelavo belih, svežih, sadnih in sortno poudarjenih vin, ki odražajo dolgoletno  tradicijo in okoliš pridelave.

Želimo, da se preko naših vin narava pokaže v vsej svoji pestrosti in lepoti zato naravo opazujemo, jo skušamo razumeti in spoštujemo. Življenje je tisto ki daje življenje, zato na naše vinograde gledamo kot na življenjski prostor. V njih z našim delom in znanjem dosegamo,  da so tla bolj živa in vitalnejša, trte odpornejše, vina pa polnejša in bolj raznolika. In ravno zaradi želje ohranjana narave smo se že v preteklosti v celoti odpovedali uporabi herbicidov in insekticidov.

01

Kakovost

Ker verjamemo v kakovost so vina Avos pridelana izključno iz ročno trganega grozdja pridelanega v naših vinogradih, ki ga sami predelamo in donegujemo vse do steklenice. Konstantno visoko kakovost vin dosegamo z uporabo moderne tehnologije in nenehnim pridobivanjem novih znanj. Pri pridelavi vina pa se ne zanašamo le na znanje ampak tudi na tradicijo tako sta za naša vina značilna poudarjena sortnost in svežina. Vina pa prepričajo s tem, da so kljub svežini aromatična in polnega okusa.

02

Zadovoljiti vse okuse

Z našimi vini želimo zadovoljiti tako ljubitelje suhih vin kakor tudi tiste, ki imajo raje vina z ostankom sladkorja tako imamo v ponudbi suha in polsladka vina. Trenutno imamo v ponudbi Sauvignon, Laški rizling, Renski rizling, Chardonnay, Rumeni muškat, Zeleni silvanec, Muškat otttonel, Traminec in Sivi pinot.

03

Trajnosni razvoj

Sočna energija je tista ki daje moč nam in našim trtam zato smo poskrbeli, da s pomočjo  sončne energije sami  proizvedemo več električne energije kot je porabimo med celotno pridelavo in predelavo grozdja in tako skrbimo za nizki ogljični odtis.

Trajnostni pristop je tisti v katerega verjamemo  in ga živimo v vsakdanjem življenju, v vinogradu ter pri sami predelavi grozdja v vino.